Slideshow

Saturday, 26 March 2011

cikgu maz punya design ^_____^


Assalamulaikum semua…ini adalah 3 design yang telah saya hasilkan..kumpulan kami telah memilih topik  landskap sebagai tajuk utama bagi pengubahsuaian tempat di Tasik Proton City berdasarkan skop subjek kami… Bagi ketiga-tiga design ini saya menggabungkan konsep landskap dan nurseri serta taman permainan kanak-kanak untuk projek ini. Semua design dilengkapi dengan pusat teknologi maklumat bagi memudahkan pengunjung untuk mendapatkan maklumat yang diperlukan semasa berada ditempat tersebut..Design yang pertama dengan bangunan atau tempat untuk ibu bapa, kanak-kanak dan komuniti setempat untuk mendapatkan maklumat serta melihat nama dan sepsis  bunga dari seluruh Negara tidak kira la dari luar dan dalam Negara. Di situ juga kami menyediakan informasi tentang dunia penlandskapan dan cara- cara penyelenggaraan landskap bagi ibu bapa atau komuniti yang suka kan kehijauan di kawasan ruang rumah.Selain pusat teknologi maklumat, permaianan juga telah disediakan untuk kanak-kanak yang datang beriadah bersama keluarga….Touch skrin disediakan di setiap tempat untuk memudahkan pengunjung terutamanya kanak-kanak bagi mendapatkan maklumat tentang nama dan spesis yang berada di kawasan tersebut…Meletakkan peta sebagai lantai dapat membantu perkembangan dan mengasah minda kanak-kanak dalam mengenal nama-nama negeri sambil bermain.


Selain itu ketiga-tiga design juga menyediakan satu alat suara yang apabila ditekan button ye mengeluarkan buinyi atau suara tentang maklumat kawasan persekitaran bagi memudahkan para pengunjunga yang datang….. Landskap taman permainan ini secara tidak langsung dapat menyampaikan maklumat dan mengembangkan fikiran kanak-kanak dan ia selari dengan nama taman permainan kami yang bertemakan taman permainan bermaklumat.. Wakaf juga disediakan untuk menjadi tempat rehat pengunjung yang datang….
LANASIPenggunaan elemen seperti pancutan air  dan wakaf dapat mewujudkan suasana persekitaran yang selesa dan segar bagi pengujung yang datang. Kesemua design adalah sama Cuma design yang ketiga saya tambahkan water fountain…design ketiga ini juga saya menyediakan 2 bangunan atau tempat maklumat untuk landskap dan nursery bagi pengunjung yang datang…..

Maznah bt Mahasan (d2007203118)

10 comments:

KH-MPV student teacher said...

wuwuwuwu ade water fountain la... comel2 :)

fifi said...

sangat ceria...fountian tu d shape earth...ader touch skrin k kat tepi tue...advance n berteknologi

ros said...

cendawan tu menceriakan kawasan...

nieneey said...

wah...sangat cantik...dan kreatif...ciap ada komputer touch skrin lg...bijak2

madihah mj said...

menarik dan kreatif sangat...tapi lagi cantik kalu banyakkan tanaman hijau dalam taman t...pokok hjau bleh bgkitkan suasana damai dan tenang....

nadia said...

w0w cik maz....very interesting.....gud job

eiyra90 said...

design y dew touch skrin nmpk cam moden sangt2 so mmg bgus la slaras dgn dunia kita pd mse kni y smkin canggih..

CikguKH said...

tq....

choconoty said...

klu bangku 2 d gantikan ngn tmpt duduk ala2 wakaf ase nye ag baik.. dpt gak elakkn panas..

greatteacher said...

kreatifnyer kwn2ku ini(^_*)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...